Verslag van een OTwee- begeleider

Een van onze cliënten wordt aan haar heup geopereerd. Haar OTwee-begeleider heeft haar ondersteund in de voorbereiding en op de afdeling. Hieronder leest u de verslaglegging van de OTwee- begeleider.

‘Alles is prima gegaan.
Ik ben mee geweest met de vooronderzoeken en heb samen met mevrouw de papieren ingevuld. Ik heb bij iedereen duidelijk aangegeven wat de beperking inhoud van mevrouw.
Ik heb twee a-viertjes met de tekst ‘mw. is beperkt in horen en zien’ opgehangen. De een hangt boven het bed en één aan het bed. Verder hangt er een a-viertje met praktische tips in de omgang met mensen die beperkt zijn in horen en zien.

Ik heb mevrouw zelf naar het ziekenhuis gebracht voor de opname en haar ondersteund bij de oriëntatie, mobiliteit en communicatie. Ook heb ik met het personeel gesproken en de mensen die het eten en drinken rond brengen. Ik heb ze uitgelegd hoe ze het beste met mevrouw kunnen communiceren en hoe ze het eten en drinken bij mevrouw neer kunnen zetten. Mevrouw is prima te spreken hoe het personeel met haar omgaat.
De a-viertjes werken ook prima!

Vanmorgen telefoon gehad. Als alles zo blijft zo als het er nu uit ziet mag mevrouw donderdag naar Rolde!’

OTwee is gefuseerd met GGMD voor Doven en Slechthorenden. Deze website stopt eind december 2015. Deze website wordt daarom niet meer onderhouden.

Wilt u informatie over beperkt zijn in horen en zien? Gaat u dan naar www.ggmd.nl.

U kunt GGMD ook volgen op Twitter en Facebook.

GGMD logo
Gewijzigd adres:
Gorechtkade 8(kamer 213)
9713 CA  Groningen(kaart)

T 0800 337 46 67
info@stichtingotwee.nl